Cad Cam Türkiye. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ziyaretçi

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

29 Mart 2011

Plastik Neden Yapılır? Nasıl Üretilir?

by Blog  |  in Teknik Bilgiler at  3/29/2011

Plastik polimer yapıdaki çeşitli maddelerin özel bağlarla birleşmesinden meydana gelen özel maddelerdir.

Polimerler ise , monomer adı verilen Karbon (C) ,  Hidrojen (H) , Oksijen (O) , Azot (N) gibi organik yada inorganik element gruplarının oluşturduğu basit yapıdaki molekül gruplarından , çeşitli yöntemlerle elementlerin aralarındaki bağın koparılarak daha zincirli bir yapıya dönüştürülmüş halidir.



Polimerlerin elde edilmesi için belli bir sıcaklık , basınç ve katalizör madde kullanılarak monomer maddelerin reaksiyona sokulması gerekir. Bunun sonucu oluşan plastik maddeler , toz , granül ve reçine halde oluşabilir. Plastik üretimi için hammadde ihtiyacı genellikle petrol rafinerilerinde , ham petrolün işlenmesi sonucu ortaya çıkan yan ürünler kullanılır.

Yukarıda görüldüğü gibi plastiğin hammaddesi doğada saf halde bulunan bir element yada atom değildir. Sonradan çeşitli manomer maddelerin yapılarında değişiklik meydana getirilerek plastik elde edilir. Bu işlemlerin sonucunda elde edilen plastik maddesi, başta plastik enjeksiyon yöntemi ve bu yöntem için kullanılan plastik enjeksiyon makinaları ile işlenerek plastik sanayinde kullanılır.

0 yorum:

© 2013 Cad Cam Türkiye - Cad Cam Programları, Eğitim Notları ve Makaleler.

Türk cad cam dünyasından yeni gelişmeler, haberler, eğitimler ve videoların yer aldığı CadCamTurkiye.blogspot.com şimdi sizlerle. Bu sitede Cad Cam Programları, Cad Cam Eğitimleri, Cad Cam Ders Notları, Cad Cam Eğitim Videoları, Cad Cam Haberleri ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Bloggertheme9 Sitemap
Powered by Blogger.